Интериорен дизайн

Сфумато дизайн студио  е специализирано в разработването на интериорни и екстериорни проекти за магазини, офиси, жилища и хотели. Услугите, които предлагаме, обхващат цялата проектантска дейност, като  предпроектно проучване, идеен проект, технически проект и авторски надзор. Студиото предлага и изпълнение на интериорни проекти.

Съдържание на интериорен проект

  • Идеен проект това е функционалното зониране и композиционно решение на проекта. Тук решаваме разположението на елементи от интериора и извършваме преработка на съществуващото положение, създаваме  допълнителни прегради  при желание на клиента. Идейният проект включва компютърна графика, тримерни фотореалистични визуализации, 3D моделиране на обекта, визуализиране на изгледите и пост обработка на изображенията, както и текстуриране и оцветяване на обекта с близки до реалните цветове и материали.
  • Работен проект  е техническата обосновка на проекта изразяваща се в разработката на схеми и чертежи за електроинсталация, ВиK, софит, настилки, монтажен план за изпълнение на плочки в бани и санитарни помещения, подбор на цветови схеми, подбор и проектиране на мебели, изчисляване на количества за подови настилки и плочки в санитарни помещения и др.
  • Авторски контрол или съдействие на възложителя при реализация на проекта се предлага в случаите, когато желаете сами да извършите строително-монтажните дейности във Вашия обект. Тази услуга не включваме в цената за интериорен проект, а при желание я договаряме допълнително. Тя представлява експертни дейности и консултации на строителните бригади с цел точното изпълнение на проекта. При извършване на тази услуга не носим отговорност за точното спазване на договорените срокове, качеството на извършените СМР дейности и вложените материали.

Процес на работа в Сфумато дизайн

ПЪРВОНАЧАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ

Първата ни среща е винаги опознавателна тя с нищо не Ви ангажира и е напълнобезплатна. Тази консултация представлява кратко събеседване, в което уточняваме стила, особеностите и обема на Вашия обект. След нея Ви представяме детайлна оферта за изработка на интериорен проект. След като сте одобрили офертата и капарирали част от нейната стойност, започва работата по Вашия проект. Първо осъществяваме оглед и архитектурно заснемане на обекта, след което заедно с Вас систематизираме всички Ваши изисквания и желания в задание за проектиране.

АРХИТЕКТУРНО ЗАСНЕМАНЕ

Оглед на място и снемане на точните размери на обекта. Установявяне на характеристики и особености на обекта.

ИЗГОТВЯНЕ НА ПЛАН НА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И/ИЛИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ОБЕКТА

Представяне на различни възможности за преразпределение на помещенията ако се налага и поместване отделните  мебелни групи в обекта.

ИЗГОТВЯНЕ НА ДИЗАЙНЕРСКА КОНЦЕПЦИЯ

Избор на стил  в интериорния дизайн, подбор на цветови схеми, основни материали и елементи на обзавеждането и декорацията.

ИЗГОТВАНЕ НА ТРИМЕРНИ ФОТОРЕАЛИСТИЧНИ ВИЗУАЛИЗАЦИИ

Компютърна графика тримерно моделиране на обекта, визуализиране на изгледите и пост обработка на изображенията.Текстуриране и оцветяване на обекта с близки до реалните цветове и материали

ИЗГОТВАНЕ НА РАБОТНИ ЧЕРТЕЖИ

Изработване на техническата обосновка на проекта представена като комплект прецизни планове включващи. План на тавана и елементите от гипсокартон, в случай че има такива, план за настилки и квадратури, планове за промяна в електроинсталации и позиции на осветителни тела, план за ВиК изводи позициониране на нови и/или изместени точки  за топла студена вода и канал. Подбор и проектиране на мебели, разгъвки на санитарни помещения и характерни  детайли за изпълнение на проекта

ИЗГОТВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВЕНИ СМЕТКИ И ОФЕРТИ

Изчисляване на количествата и вида необходими материали и стойността на вложения труд за изпълнение на проекта.

АВТОРСКИ НАДЗОР

Консултация на място с майсторите и/или фирмите, които ще извършват реализацията преди стартиране на изпълнението. Консултация с майсторите и/или фирмите в хода на реализацията при възникване на проблеми, при нужда от допълнителна информация или съвети. Авторска проверка на място за проследяване дали реализацията се осъществява по зададената техническа документация. При възлагане на изпълнението по даден проект на Сфумато дизайн автроски надзор и консултации не подлежат на заплащане.

Научете още за процеса и нашата работа

Разгледайте и другите услуги, които предлагаме поинтересуваите се за РЕАЛИЗАЦИЯ НА ИНТЕРИОРНИЯ ПРОЕКТ . Не се колебайте да ни потърсите и на посочените КОНТАКТИ с всякакви допълнителни въпроси, които Ви интересуват.